flaga UE leader1 d prow d

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja pn. Wdrażanie strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność  (LSR), w tym realizacja Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
„Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.Przewidywane wyniki operacji: finansowy postęp we wdrażaniu LSR.

Gminy członkowskie:

dzikowiec
Gmina
Dzikowiec
więcej

dzikowiec
Gmina
Kolbuszowa
więcej

dzikowiec
Gmina
Majdan Królewski
więcej

dzikowiec
Gmina
Raniżów
więcej

LICZNIK ODWIEDZIN

584064
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Ostatni tydzień
Ten miesiąc
Ostatni miesiąc
Wszystkie
42
910
5883
574138
21281
27384
584064

Twoje IP: 18.223.20.57
2024-04-26 03:41

swiss_mStowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Siedlisko" z siedzibą w Kolbuszowej zaprasza do udziału w projekcie pn. "POPULARYZACJA SMAKÓW KOLBUSZOWSZCZYZNY", realizowanym ze środków FUNDUSZU PROMOCJI PRODUKTU REGIONALNEGO/TRADYCYJNEGO/EKOLOGICZNEGO - NGO, JST, w ramach szwajcarskiego programu współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej.

W ramach projektu zostaną zorganizowane warsztaty kulinarne z produktu regionalnego, tradycyjnego (cykl 8 spotkań). Pierwsze spotkanie zaplanowano na 15 listopada 2013 r., godz.14:00 w Centrum Kultury Wsi w Kolbuszowej Górnej. Wspólne gotowanie w ramach warsztatów odbywać się będzie pod przewodnictwem chętnego zgłoszonego koła, zgodnie z myślą przewodnią „Potrafię i pokaże". Szczegóły znajdują się w deklaracji uczestnictwa.

Termin składania deklaracji uczestnictwa: do 30 października 2013r. (osobiście, elektronicznie).

Celem warsztatów jest promocja i popularyzacja zanikających potraw i tradycji kulinarnych na obszarze LGD. W następstwie warsztatów powstanie publikacja kulinarna, której promocja odbędzie się podczas „Dni Kolbuszowej 2014". Wtedy także odbędzie się finał konkursu kulinarnego, do którego zakwalifikują się najlepsze grupy, z pośród tych, które aktywnie przewodniczyły spotkaniom warsztatowym, po jednym kole z każdej Gminy.
Wierzymy, że zajęcia praktyczne i wspólna degustacja wytworzonych produktów sprawią gospodyniom nie tylko mnóstwo radości, ale także staną się miejscem wymiany doświadczeń w dziedzinie kulinariów regionalnych, tradycyjnych a także przyczynią się do budowania wzajemnej integracji społecznej.

Załączniki:

swiss_loga_d

LASOWIACKA KUCHNIA