flaga UE leader1 d prow d

„Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie".

Operacja pn. Wdrażanie strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność  (LSR), w tym realizacja Planu Komunikacji współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
„Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER" Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.Przewidywane wyniki operacji: finansowy postęp we wdrażaniu LSR.

Gminy członkowskie:

dzikowiec
Gmina
Dzikowiec
więcej

dzikowiec
Gmina
Kolbuszowa
więcej

dzikowiec
Gmina
Majdan Królewski
więcej

dzikowiec
Gmina
Raniżów
więcej

LICZNIK ODWIEDZIN

583141
Dzisiaj
Wczoraj
Ten tydzień
Ostatni tydzień
Ten miesiąc
Ostatni miesiąc
Wszystkie
29
1486
4960
574138
20358
27384
583141

Twoje IP: 18.117.216.229
2024-04-25 03:55
Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Siedlisko” realizuje projekt współpracy pn. „Turystyczny Szlak Dobrego Smaku”, poddziałanie 19.3. Przygotowanie i realizacja działań w zakresie współpracy z lokalną grupą działania, objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014 – 2020 (PROW 2014-2020). Projekt ten ma na celu wypromowanie atrakcji turystycznych, obszaru partnerów współpracy. Obejmuje 2 województwa, 9 powiatów, 39 gmin i 6 lokalnych grup działania oraz 200 atrakcji turystyczno – rekreacyjnych.
 
W ramach projektu LGD Siedlisko zorganizowało 2 warsztaty kulinarne z potrawami, które mogą być wizytówką regionu i przyciągać turystów. Wzięło w nich udział 50 osób. 6 czerwca 2019 gotowaliśmy w „Zagrodzie Wolna Sobota” w Porębach Wolskich (gm. Raniżów), gdzie pod okiem kucharza Jerzego Nogala Panie ugotowały lokalne potrawy - kapusta z grochem, pierogi z kaszanką i kapustą oraz parzybrodę. 10 czerwca 2019 spotkanie kulinarne odbyło się w Ogrodzie Botanicznym „Rozłogi” (gm. Kolbuszowa), gdzie razem z właścicielem ogrodu Andrzejem Wesołowskim Panie przygotowały zupę hrabiego Tyszkiewicza oraz gulasz szegetyński.
 
 
 

LASOWIACKA KUCHNIA