Drukuj
swiss_m10 stycznia 2014r. o godz. 17.30 w Centrum Kultury Wsi w Kolbuszowej Górnej odbędą się czwarte kulinarne warsztaty nt. produktu regionalnego, tradycyjnego realizowane w ramach projektu "POPULARYZACJA SMAKÓW KOLBUSZOWSZCZYZNY".

Warsztatom przewodniczyć będzie Koło Gospodyń Wiejskich Komorowianki z Komorowa (gm. Majdan Królewski), które przypomni nam tradycyjną zalewajkę, pierogi z grochem, ryż zapiekany ze śliwkami, a na przystawkę twarożek z jajkiem. Celem projektu jest promocja i popularyzacja zanikających potraw oraz tradycji kulinarnych na obszarze LGD.

Dla przypomnienia spośród 8 gotujących KGW, zostaną wyłonione 4 zespoły, które zaprezentują potrawy regionalne podczas Dni Kolbuszowej 2014. Ponadto wszystkie przygotowywane w ramach warsztatów potrawy zostaną zebrane w jedną publikacje kulinarną.

Spotkanie połączone będzie ze wspólnym, noworocznym kolędowaniem. Wszystkie Panie biorące udział w projekcie serdecznie zapraszamy do uczestnictwa.

Życzymy, aby nasze jadło każdemu do smaku przypadło.

swiss_logotypy